Arxiu del blog

dimecres, 10 d’octubre del 2012

PRÀCTICA LABORATORI 2:

Amiloplast (patata):

Què és?
 És un tipus de plast (orgànuls cel·lulars eucariotes) que es troba en les cèl·lules vegetals. No té clorofil·la i es caracteritza pel contingut de grànuls de midó. 

Material:
- Patata
- Portaobjectes
- Cobreobjectes
- Lugol
- Ganivet
- Safata
- Microscopi

Procés:
Primer ens han donat una safata amb una patata a dintre. 
Amb un ganivet hem rascat a la patata i hem tret una part seva per posar-la en el portaobjectes. Un cop ja posada en el portaobjectes, hem tirat una gota de lugol perquè es veiés, i seguidament hi hem posat el cobre objectes. 
Desprès ho hem mirat en el microscopi per saber el que ens havia quedat, i ens ha quedat mes o menys això:


(100 augments)

Conclusions:
Hem vist que la patata té la forma com un cercle una mica deformat, i cada amiloplast de la patata també té  forma de cercle deformat.

Cromoplast (tomàquet)

Cromoplast: És una orgànul que es pot veure en les cèl·lules vegetals colorejat de groc taronja i que s'encarrega de la síntesi i l'emmagatzematge dels pigments.

Material:
- Tomàquet
- Safata 
- Cobreobjectes
- Portaobjectes
- Espàtula
- Microscopi

Procés:
Principalment, hem agafat el tomàquet que hi havia dintre la safata. Seguidament amb l'espàtula hem agafat un tros del tomàquet per posar-lo al portaobjectes. Un cop en el portaobjectes hi hem posat el cobreobjectes per protegir-ho. Aquest cop hem acabat la pràctica molt ràpidament, perquè era molt fàcil. I un cop fet els procediments anteriors, ho hem mirat al microscopi i hem vist això.


(100 augments)

Conclusions:
El tomàquet augmentat en 100 augments, és de color rosa, per això el tomàquet és vermell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada